Ферер: Всички в съблекалнята знаем, че Раонич ще експлоадира



25-01-2011 02:35 | Николай Драгиев

Милош Раонич определено е откритието на Australian Open 2011. Той бе победен на осминафинал от световния номер 7 Давид Ферер, но спечели шест мача в Мелбърн, след като стартира от квалификациите.

Испанецът, който отлично познава качествата на Раонич от съвместни тренировки, сподели след срещата:

"Всички в съблекалнята познаваме прекрасно какъв талант е Милош. Въпрос на време е и ще видите неговия потенциал. Всички играчи знаем, че той ще експлоадира," убеден е Ферер.

Оказва се, че Ферер е поканил в края на миналата година Раонич да тренира с него във Валенсия. Освен всичко Раонич дори е спал в дома на Ферер.

Новият треньор на Раонич Гало Бланко допълва картината: "Милош тренира няколко месеца в Испания с най-добрите местни играчи. И нека ви призная - той победи 90% от тях във всички тренировки."

Според Бланко топ 40 е реална цел пред неговия възпитаник. "Доволен съм от представянето си. Ако ме бяхте попитали преди месец, какво искам да постигна в Мелбърн, щях да ви кажа, че искам да мина квалификациите. Сега ме чакат няколко седмици доста турнири. Искам да продължа да се развивам, а оттам ще се подобри и класирането ми," коментира самият Раонич.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини