Агаси: Федерер може да остане на корта още 4-5 години



12-04-2017 12:18 | Станко Димов

Миналия месец Роджър Федерер подписа договор с турнира в Базел до 2019-а година, когато ще е навършил 38. Според бившия №1 Андре Агаси швейцарецът може да остане на корта до 2022, когато ще бъде на 41.

„Всеки тенисист има различна кариера и всеки има своите причини да се откаже. Аз спрях с тениса, защото тялото ми каза „стоп”. Нямах друг избор. Освен това аз нямах играта на Роджър. За мен беше лесно, но изглежда Роджър ще може да остане 4 или 5 години. Единственото, което мога да кажа е, че когато дойде краят той идва бързо и неочаквано. Нещо се случва и всичко се променя”, коментира Агаси пред „Марка”.

Легендарният американец сподели и мнението си за Ник Кириос, който от младоците се представя най-впечатляващо от началото на годината.

„До колкото знам той не харесва много тениса. Ще му отнеме време, за да изчисти емоциите си. Има таланта да побеждава, но няма да спечели толкова, колкото може, докато не разбере какво точно иска да прави на корта. Ник трябва да стане по-постоянен в изявите си, а това е трудно, когато си изпълнен с толкова емоции”.

В заключение Агаси каза, че обича да гледа тенис, особено когато има турнири от Големия шлем. Американецът сподели, че е останал впечатлен от двубоя между Кириос и Федерер в Маями преди няколко седмици.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини