Димитров в Топ 3 на сезона



10-04-2017 17:51 | Tennis24.bg

Григор Димитров е сред тримата "отличници" от първата четвърт на Сезон 2017.


Това твърди коментаторът Лоренцо Чоти от Tennis World. Той поставя на българина оценка 8 по десетобалната система, колкото дава и на Джак Сок. Ето какво пише италианецът за Гришо:


"Григор Димитров, 8. Стартът на българина беше невероятен. Победа в Бризбън, полуфинал в Мелбърн и победа в София. Последва леко пропадане, но повече от нормалното. Всички очакваме утвърждаването на Димитров, защото кортът намери нов реален претендент. Най-накрая!".


Преди първата ни ракета закономерно са Роджър Федерер и Рафаел Надал. Швейцарецът е оценен с 10+, защото трите му титли от Откритото първенство на Австралия, Индиън Уелс и Маями са го направили легендарен този сезон.


"Това, което най-много изненадва е неговата физическа свежест, блестящата му атакуваща игра и неговия сюблимен бекхенд, който беше негово слабо място, но сега е печеливше оръжие. Ефектът от Иван Любичич е повече от положителен. Конър Маклауд!", пише Чоти.

 


Надал получава деветка. Припомнят се трите му загубени финала през тази година.


"От физическа гледна точка Рафа не е стигнал върха още, но това обичайно се случва по време на сезона на клей, където той ще бъде големият фаворит. Трите загуби от Федерер може да са откраднали малко от самочувствието му, но испанецът ще хвърли всичко в търсене на десета титла от "Ролан Гарос". Прероден!", коментира италианецът.


Останалите отличени са Ник Кириос (оценка 7), Жо-Вилфрид Цонга (7), Стан Вавринка (6) и Доминик Тийм (6).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини