Бекер: Реално е Федерер да завърши годината като №1



10-04-2017 15:12 | Станко Димов

Роджър Федерер има напълно реална възможност да завърши годината като №1 в ранглистата. Това мнение изрази германската легенда Борис Бекер, който от началото на годината се проявява като телевизионен коментатор.

Бившият наставник на Новак Джокович е категоричен, че дори самият Федерер е изненадан от страхотните резултати, които записа в първите 3 месеца от годината.

„След като игра на толкова високо ниво в първите 3 месеца от сезона, Федерер има напълно реален шанс да завърши годината като №1 в света. Според мен той беше по-изненадан от всеки от страхотните резултати, след като не беше играл в продължение на 6 месеца. Роджър е надхвърлил 30-те, така че никой не очакваше от него подобни постижения”, коментира Бекер.

Припомняме, че от началото на годината Федерер спечели последователно Australian Open, както и първите два „Мастърс 1000” турнира в Индиън Уелс и Маями.  

Бекер е убеден, че бившият му възпитаник Новак Джокович скоро ще напомни за себе си. „Той е много голям шампион, а освен това е много силен. Имаше труден старт, но да не забравяме, че сезонът е дълъг”, коментира Бекер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини