Четвърти триумф на Павлюченкова в Мексико



10-04-2017 08:18 | Любомир Тодоров

Втората поставена в схемата на тунира в Монтерей, Мексико, Анастасия Павлюченкова спечели за четвърти път титлата.


На финала рускинята победи световната номер едно Ангелик Кербер с 6:4, 2:6, 6:1 в двучасов двубой. Павлюченкова спечели срещу германската левичарка и на финала през 2013 година.


В първата част 25-годишната тенисистка от Самара проби в последния гейм, след като поведе с 40:0 и реализира третия сетбол. В следващата Кербер направи брейк за 2:1 в маратонски гейм, а после направи и още един пробив, за да изравни сетовете.


В заключителната част Павлюченкова поведе с 5:0 и скоро след това вдигна триумфално ръце при втория си мачбол. Настя завърши с 49 печеливши удари и 31 непредизвикани грешки. Германката записа с 14 уинъри и 10 грешки.


"Много съм развълнувана и още не мога да осъзная какво се случи. Някои имат общо 4 титли, а аз спечелих 4 само в Монтерей! Това място има важно място в сърцето ми. Тук спечелих и първия си турнир", каза 16-ата в света рускиня след срещата.


Павлюченкова спечели деветата си титла и първа от 2015-а. Тя прави отличен сезон под ръководството на новия си треньор Симон Гофен. От началото на годината Анастасия стигна до четвъртфиналите на Australian Open и в Индиън Уелс.


Ангелик Кербер пък продължава да търси 11-ия си трофей. За последно тя спечели на US Open през септември 2016 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини