Мико пред Tennis24.bg: Господ беше с мен и България (снимки)



08-04-2017 16:22

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Санта Марина

Димитър Кузманов изведе България напред в резултата в дуела с Ирландия, след като успя да победи с 4:6, 6:3, 7:6 (6) Сам Бари след три часа игра в „Санта Марина”, Созопол. Българинът стигна до победата по драматичен начин, осъществявайки обрат от 2:4 в третия сет и реализирайки третия мачбол в тайбрека. След срещата Кузманов призна пред Tennis24.bg, че това е един от най-драматичните двубои в кариерата му и разкри как е успял да измъкне успеха.

ГАЛЕРИЯ ОТ ПОБЕДАТА НА КУЗМАНОВ

„Останах позитивен през цялото време, продължих да се боря, макар че загубих първия сет. Той беше много завързан и аз знаех, че имам възможност да обърна мача. Двубоят беше равностоен, всичко се решаваше с една-две точки и точно това ми даде увереност, че мога да спечеля. Бях постоянно близо в резултата, в неговите сервис-геймове редовно се закачах – 30 равни, стигах до точки за пробив. Мисля, че борбеността и положителното мислене ми дадоха сили да спечеля”, коментира Кузманов.

„В последната точка имах късмет. Радвам се, че така завърших, защото си направих труден живота с пропуснатите два мачбола преди това. Господ беше днес с мен и с България и се надявам да бъде така и в следващия мач.

Не за първи път минавам пред подобни мачове за Купа „Дейвис”, а и като цяло. Изоставах с 2:4 в третия сет, но продължих да мисля точка за точка. И преди съм намирал сили да се преборя и да обърна мач по подобен начин, това ми вдъхваше вяра да играя за всяка една точка.

Това беше един от най-трудните ми двубои, изключително специален. Ще го помня цял живот. Чувството, което изпитваш когато играеш и побеждаваш за България е невероятно, несравнимо”, каза още Мико.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини