Джокович: Съперничеството между Федерер и Надал е №1 в историята



05-04-2017 13:45 | Tennis24.bg

Новак Джокович е готов да играе отново, след като си взе почивка от няколко седмици, за да се възстанови от травмата в лакътя. Световният №2 ще вземе участие в четвъртфиналния двубой за Купа „Дейвис” между Сърбия и Испания, който ще се проведе в периода петък – неделя в Белград. За последно Ноле участва в Индиън Уелс, където беше спрян от Ник Кириос.

„Мачове на твърди кортове не са идеалният начин да се подготвиш за сезона на клей, но след като отсъствах няколко седмици имам нужда от възможно най-много срещи, за да си върна формата”, коментира сърбинът.

„Винаги съм извличал позитивна енергия от Купа „Дейвис”. Пропуснах Маями, а преди това не се представих на ниво в Индиън Уелс, така че стартът не сезона не беше идеален за мен. Имах късмета през последните 6 години да играя на изключително високо ниво и да постигна фантастични резултати. Сега положението е различно. Имах нужда от малко почивка. В никакъв случай не съм разочарован, защото прекарах пълноценно време със семейството си, а това не ми се случва често”.

Джокович не очаква никак лесни двубои срещу Испания. „Те са една от най-успешните нации в Купа „Дейвис”. Най-добрите им тенисисти няма да участват сега, но в никакъв случай не трябва да ги подценяваме. Отсъствието на Надал? Разбираемо е, в програмата на един тенисист няма много място за Купа „Дейвис” през годината”.

Джокович коментира Федерер и Надал, които от началото на сезона показват страхотен тенис. „Тяхното съперничество е най-голямото в историята на тениса. През последните 3-4 години Роджър редуваше силни със слаби игри, но след 6 месеца пауза се завърна на топ ниво. Това, което той постигна от началото на сезона е пример затова как може да се играе тенис на най-високо ниво на тези години. Поздравления и за Надал, приятно е да ги видиш (двамата с Федерер) да играят на подобно ниво”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини