Тодор Енев пред Tennis24.bg: Подготвени сме отлично



04-04-2017 14:00

Станко Димов, пратеник на Tennis24.bg в Санта Марина

Капитанът на българския отбор за Купа „Дейвис” Тодор Енев изрази увереността си, че нашият тим ще успее да се върне във Втора група на световното отборно първенство. В сряда България се изправя в „Санта Марина” край Созопол срещу Армения от 11 часа, а в петък ще премерим сили с Гърция. Всички тези двубои са от Група А. Победителят от групата ще се класира за решаващ двубой в събота. Ето какво каза Енев пред Tennis24.bg минутки след тегленето на жребия:  

„Жребият си е жребий. Ние се готвим за всеки мач и съм сигурен, че момчетата ще дадат максимума от себе си, за да зарадват всички хора, всички българи. От 28-и март сме тук и се подготвихме отлично.

Мислим ден за ден, което е най-важното. Имаме мач с Армения, след това с Гърция. Познаваме съперниците ни, разучили сме ги. Те са с доста млади играчи, а знаете, че в Купа „Дейвис” са доста оспорвани двубоите, всеки се раздавам максимално за родината си. Всеки мач ще бъде труден.

Тази вечер ще реша кои ще играят на сингъл и кои на двойки. Важното е, че момчетата са в отлична форма и съм убеден, че всички ще се раздадат докрай”.

Попитан за избора на настилка, капитанът каза следното: „Ние избрахме да играем на твърда настилка. Тя тук е доста бавна и отговаря на играта на всичките ни състезатели”.

Относно хладното време и прогнозите за дъжд през седмицата, Енев коментира: „Времето не ни притеснява. Както казах, ние сме тук от една седмица, видяхме всички капризи на времето – беше хубаво, беше лошо, духаше вятър, така че сме подготвени за абсолютно всичко – да играе и на вятър, и при силно слънце”.

В заключение Енев каза: „Всички искаме да минем групата, всеки ден се готвим, даваме максимума от себе си. Фаворити? Не искам да конкретизирам. Всички отбори имат шансове. Не искам да назовавам конкретен фаворит”.

ГАЛЕРИЯ ОТ ЖРЕБИЯ ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини