Прогресът на Димитров вече e факт - ранглисти



03-04-2017 09:40 | Любомир Тодоров

В публикуваните днес световни ранглисти за мъже и жени първите ракети на България са сменили с по едно място позициите си.

Григор Димитров се изкачи до №12, въпреки слабото си представяне в Маями. В момента той има актив от 2880 точки и изпреварва с 10 точки Томаш Бердих. На десетото място, което е една от целите на Димитров, е Цонга с 3265 точки.


В класацията "Пътят към Лондон", от която се определят участниците в заключителния турнир на осемте най-добри тенисисти, Гришо запазва четвъртата си позиция. Преди него са Федерер, Надал и Вавринка.


Втората ни ракета Александър Лазов запазва 353-ото си място в подреждането на АТР. Димитър Кузманов прогресира с 13 места до №492, а Александър Лазаров е стъпка напред и вече е №590. Тримата са ядрото на националния отбор на България за Купа "Дейвис", който тази седмица играе на турнира в "Санта Марина", който е от трета група на зона "Европа".


На върха Анди Мъри продължава да води, следван от Новак Джокович и Стан Вавринка. Шампионът от Маями Роджър Федерер изкачи две места до №4 с актив от 5305 точки и е вече само на 480 от сънародника си Вавринка. Финалистът Рафаел Надал също е с две позиции напред до №5 с 4735 точки.

РАНГЛИСТА АТР


При жените Цветана Пиронкова отстъпи едно място и е 71-а през тази седмица. Пловдивчанката няма да участва на турнир тази седмица.


Изабелла Шиникова запази №145 и е отново втора ракета, а Елица Костова отстъпи 8 места до №149. Виктория Томова прогресира с 2 позиции до 150-ата.


В челото няма никакви размествания в Топ 5 - Кербер, Серина, Плишкова, Цибулкова и Халеп. Победителката в Маями Йохана Конта прелетя 4 места до рекордното за нея седмо място.

РАНГЛИСТА WTA

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини