Вавринка: Играя тениса на моя живот



23-01-2011 23:22 | Николай Драгиев

Станислас Вавринка призна, че в момента "играе тениса на своя живот". Швейцарецът не е губил сет, а вече е на четвъртфинал на Australian Open 2011 за първи път в кариерата си.

Феноменалната форма на Стан бе видима още срещу Григор Димитров във втори кръг, когато той буквално не грешеше, а печелившите удари се сипеха. Той затвърди това впечатление и срещу още по-именитите Гаел Монфис и Анди Родик, които отнесе с подобен резултат.

"Мачът с Родик е един от най-добрите изобщо в кариерата ми. Още от началото на сезона показвам отлична игра. Спечелих в Ченай и това ми даде още повече увереност," коментира Вавринка, който има победи над всички играчи от топ 10, с изключение на Рафаел Надал.

"В момента играя най-добрия тенис в кариерата си. Затова очаквам мачът ми с Роджър да бъде по-различен от обикновено. Всички знаят, че Федерер е най-добрият играч в момента и когато играе силно, то е много трудно да го победиш. Ще опитам обаче да го надвия," сподели швейцарецът.

За Вавринка работата с Петер Лундгрен е полезна. Двамата са заедно от юли, но според Станислас, новият му наставник е донесъл доста неща към играта му.

Станислас направи и интересно разкритие. Оказва се, че той тренира за малко и с лява ръка, тъй като се е обзаложил със свой приятел да играе срещу него по този начин. "С моя бекхенд с една ръка, почти не използвам лявата си игра като състезател, но това го правя за удоволствие," коментира Стан.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини