Кириос: Знам какво да очаквам от Федерер



31-03-2017 13:11 | Станко Димов

Ник Кириос ще се изправи срещу Роджър Федерер на полуфиналите на „Мастърс 1000” турнира в Маями. Австралиецът води с 1:0 победи в преките двубои с швейцареца, след като го победи преди 2 години на турнира на клей в Мадрид.

От началото на сезона обаче Федерер е в страхотна форма и има записани 17 победи и 1 загуба. Кириос отдаде заслуженото на именития си опонент, но в същото време заяви, че знае как да се справи с Маестрото.

„Очевидно той е най-великият за всички времена. Начинът, по който успява да надви съперниците си е неговата сила.Той обича да налага негово темпо, да бъде агресивен. Очевидно обича да играе агресивно на ретур, а в същото време да печели бърз сервис-геймовете си. Разчита много на сервис-мрежа. Знам какво да очаквам от него. Играли сме заедно преди.

Казвайки това знам, че в момента той играе невероятно, прави страхотен сезон. Завърна се след контузия, спечели Australian Open, Индиън Уелс, изглежда напълно здрав и се движи много, много добре. Няма да мисля за този двубой твърде много в момента. Предстои ми цял ден, в който ще се опитам да си почина. Когато двубоят започне ще се опитам да сервирам мощно, да бъда агресивен. Това е моят стил на игра и няма да правя нищо по-различно”, коментира австралиецът.

Двубоят Кириос – Федерер е тази вечер от 02:00 часа.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини