Вожняцки разкри тайната на успеха



31-03-2017 12:33 | Станко Димов

За първи път в своята кариера Каролина Вожняцки ще играе за титлата от турнира на твърди кортове в Маями. Това стана факт, след като поставената под №12 в схемата осъществи обрат в двубоя срещу Каролина Плишкова – 5:7, 6:1, 6:1.

„Определено чувството е специално”, коментира след срещата Вожняцки. „Имам няколко финала в Индиън Уелс, където веднъж спечели и титлата. В Маями най-доброто ми постижение беше полуфинал преди 5 години. Това е турнир, в който не получавах резултатите, които исках”.

„Тя (Плишкова) започна много силно и в началото направи няколко печеливши удара. Казах си: „Окей, добре дошла на полуфиналите”. Знаех, че трябва да направя крачка напред, да започна да удрям топката малко по-силно, да взимам топката малко по-рано. Не беше никак лесно да се върна в мача, особено след като пропуснах няколко сетбола в първата част.

Опитах се да остана агресивна, да я накарам да се движи много. Ретурът ми започна да функционира много по-добре и мисля, че това се отрази на нейната игра. В ключовите моменти сервирах отлично, вторият ми сервис свърши много добра работа днес”.

В спор за трофея в събота Вожняцки ще се изправи срещу Йохана Конта, която спря устрема на Винъс Уилямс.

„Изключително щастлива съм, че ще играя на финал. Остава ми още един двубой тук, ще дам всички от себе си, за да го спечеля. Знам, че със сигурност няма да ми бъде лесно”, коментира бившата водачка в ранглистата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини