Кириос: Нека има "Мастърс" на трева



28-03-2017 10:55 | Николай Драганов

Ник Кириос е популярен с ексцентричните си и понякога неприемливи изказвания и поведения както на корта, така и извън него. Австралиецът не се притеснява да провокира, а последното интересно твърдение беше направено от него по време на сесия "въпроси и отговори" между него и негови почитатели в "Туитър". 


Кириос се чувства много добре на тревни кортове и през 2014 година достигна до четвъртфиналите на "Уимбълдън", като една от първите му големи победи дойде именно на тревните кортове срещу Рафаел Надал. Записан дали счита, че трябва да има и "Мастърс" турнир на трева, Кириос отвърна категорично: "Да, ATP, направете го!".


Кириос получи и друг интересен въпрос: какво би предпочел - номер едно в ранглистата или титла от Големия шлем? "Шлем", отвърна кратко той. Австралиецът отправи добри думи и към своя сънародник и бивш №1 Лейтън Хюит, като му благодари за помощта и го нарече "Най-добрият капитан, с когото съм играл".


Като един от своите идоли той посочи Рафаел Надала, а относно шансовете на Рафа на "Ролан Гарос" коментира: "Никога не можеш да отпишеш Рафа, когато става дума за клей, особено в Париж".


Преди да стане време за "Ролан Гарос" или още повече - за турнирите на трева, Ник Кириос има далеч по-належащи задачи - тази нощ той излиза срещу Давид Гофен в сблъсък от осминафиналите на "Мастърс" турнира в Маями. Двамата са се срещали веднъж - през 2016 година в Токио, а Кириос взе трисетова победа след обрат.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини