Футболни национали се класираха за еврофинали



28-03-2017 06:18 | Tennis24.bg

Юношеският национален отбор на България по футболна родените след 1 януари 1998 г. (до 19 г.) е на финалите на европейското в Грузия през юли.


Снощи тимът на Ангел Стойков победи Босна и Херцеговина с 3:1 в пряк и решителен мач за класиране от Елитния кръг квалификации на стадиона във френския град Виньой. И ще бъде след най-силните 8 на Стария континент.

По същото време Франция и Израел направиха 0:0, което е само за протокола.

България ′98 повтори постижението на ′95, който набор игра на финалите в Унгария през лятото на 2014 г.
Оттогава друг български тим не е участвал на европейско с класиране. ′98 игра на Евро 2017 до 17 г. на родна земя като домакин.


След паметното 2:1 срещу Франция, отворило вратата за класиране, тази вечер селекцията ни я затръшна пред Босна, като поведе с 3:0 още до почивката.


В 4-ата минута Тонислав Йорданов бе фаулиран в наказателното поле и Георги Русев бе безпощаден от 11-те метра. В 29-ата Калоян Кръстев, който стана голмайстор на Елитния кръг с 3 попадения, оползотвори пас на Асен Чандъров за 2:0.


Отново таранът на Славия прати босненците в тежки размисли в съблекалнята с трето попадение в продължението на първото полувреме.


След почивката нашите отбиваха натиска на съперника майсторски. В 64-ата Демирович върна един гол, но това бе всичко, на което босненците бяха способни.


3:1 и голям триумф в страхотен месец за българския футбол.

Още по темата - тук!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини