Вожняцки срещу Мугуруса на осминафинал



26-03-2017 10:17 | Любомир Тодоров

Каролине Вожняцки и Гарбине Мугуруса ще се срещнат в интригуващ осминафинал на турнира в Маями, който е от категория "Премиер задължителен".

В последния мач от вечерната сесия 12-ата поставена датчанка се наложи над Сорана Кърстя от Румъния с 6:4, 6:2 за час и 21 минути игра. Вожняцки поведе с 3:0 в първия сет след два пробива. След това двете тенисистки си размениха по един брейк. При 5:3 и сервис на Кърстя Каро изпусна два сетбола. Но в следващия бившата номер едно в света затвори частта с гейм на нула.

Във втория сет скандинавката от полски произход бързо стигна до 5:1 и след това лесно приключи двубоя.

Шампионката от "Ролан Гарос" и №6 в Маями Мугуруса отново загуби първия сет, като в мача срещу Макхейл, но направи обрат, за да отстрани Шуай Джън от Китай с 4:6, 6:2, 6:2.

Испанката води с 3-1 в преките двубои срещу Вожняцки. За последно обаче те играха на Уимбълдън през 2015-а, когато Гарбине спечели. Първият двубой между брюнетката и блондинката е бил отново в Маями. Тогава отново родената в Каракас Мугуруса се наложи с 6:2, 6:4.

Две ветеранки продължават да впечатляват. Миряна Лучич-Барони и Бетани Матек-Сандс ще определят една от четвъртфиналистките.


Хърватката, която е на 35, разгроми №5 Агниешка Радванска с 6:0, 6:3. Лучич-Барони взе първия сет само за 20 минути. Тя завърши с 38 печеливши удари и дамо 5 непредизвикани гришси. Миряна победи Ага и на Откритото първенство на Австралия през януари.


Участващата с "уайлд кард" 32-годишна Матек-Сандс се наложи над №17 Анастасия Павлюченкова от Русия след обрат с 4:6, 6:0, 6:3. Американката и хърватката никога не са се срещали до момента.

Матек-Сандс

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини