Отличен дебют за водача в схемата



Отличен дебют за водача в схемата
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
25-03-2017 21:06 | Станко Димов

Стан Вавринка си направи предсрочен подарък за 32-ия си рожден ден, който ще празнува във вторник. Водачът в схемата се класира за трети кръг на „Мастърс 1000” турнира в Маями, след като победи с 6:3, 6:4 Орасио Себайос от Аржентина. Срещата продължи едва 65 минути и даде началото на двубоите от програмата на централния корт за събота.

Вавринка, който миналата седмица игра финал в Индиън Уелс, сервира на изключително ниво и загуби едва 2 точки при вкаран първи сервис (92%), като наниза 7 аса. В същото време швейцарецът се възползва от шансовете си за пробив, като взе преднина в четвъртия гейм на първия сет и откриващата игра на втория.

„Наистина съм доволен от двубоя си днес. Мисля, че се получи добър мач, особено като за първи тук. Условията не са никак лесни – вали и е ветровито. Когато има вятър на корта никога не е лесно. Доволен съм от начина, по който се движех и играех. Като цяло представянето ми беше позитивно”, коментира Вавринка след двубоя.

„Играя по-добър тенис в момента. Чувствам се добре тук. В Индиън Уелс придобих увереност, така че нека видим какво ще се случи. Когато играя добре, придобивам увереност и знам, че мога да победя всеки”.

В следващия кръг Вавринка, който за първи път в кариерата си е водач в основна схема на „Мастърс 1000” турнир, ще се изправи срещу Фелисиано Лопес или Малек Джазири.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини