Победи за Раонич и Нишикори на старта в Маями



25-03-2017 08:51 | Николай Драганов

Четвъртият в ранглистата Кей Нишикори стартира с победа 6:4, 6:3 над Кевин Андерсън участието на "Мастърс" турнира в Маями. Поставеният под №2 в схемата заради отсъствието на Джокович и Мъри японец не се изправи пред нито една точка за пробив в целия мач и спечели 88% от точките на първи сервис.


Нишикори проби Андерсън три пъти, включително във финалния гейм на мача, за да си осигури победата след 1 час и 28 минути. Японецът вече води с 3:1 победи на Андерсън, който го победи при последната им среща през 2015 година.


"Страхотен мач за начало на турнира, играх наистина много стабилно. Всичко беше почти перфектно, много съм щастлив от своята игра днес. Надявам се всеки мач да бъде така", коментира Нишикори. 


Съперник на Кей в следващия кръг ще бъде Фернандо Вердаско, който успя да пречупи младока Ернесто Ескобедо от САЩ след 7:6(9), 7:5. Нишикори се представя отлично в Маями последно време, като през миналата година игра финал, а в предишните три издания никога не е отпадал преди четвъртфинал.


Друг млад талант - Джаред Доналдсън изхвърли от надпреварата Миша Зверев след 6:4, 6:4. Намиращият се под №95 в ранглистата квалификант от САЩ ще се изправи в трети кръг срещу №5 в света Милош Раонич.


Милош също потегли успешно в Маями, след като пропусна поради травма турнирът в Индиън Уелс, а преди това беше принуден да не излезе на корта за своя финал в Делрей Бийч, подарявайки титлата без игра на Джак Сок. На старта в Маями Раонич надигра Виктор Троицки след 6:4, 7:5 в отделните части.


"Няма как да не съм щастлив от крайния резултат, с победата и с това, че ще имам нов шанс да изляза на корта след два дни. Надявам се да продължа да прогресирам в турнира", пожела си канадецът. Той води с 4:1 победи над Троицки, който два пъти е достигал до четвърти кръг в Маями.


Може би най-голямата изненада след разочарованието, поднесено от Григор Димитров, беше победата на Федерико Делбонис над Пабло Кареньо Буста. Испанецът се представя отлично от началото на сезона, но напусна рано надпреварата в Маями след 1:6, 7:5, 6:2 в полза на 57-мия в света аржентинец. Друг играч със силни игри през 2017-та - Пабло Куевас, също отпадна в Маями, отстъпвайки на Беноа Пер след 7:5, 6:0. 


Жереми Шарди пък изхвърли от надпреварата седмия поставен Марин Чилич в първия си мач в Маями от 2009 година след 6:4, 2:6, 6:3 в отделните части. Французинът се намира на незавидната 77-ма позиция в ранглистата, а с този успех изравни стастиската срещу Чилич до 2:2 в преките им двубои. Разочарование преживя друг французин в лицето на Жил Симон, който напуска турнира след едва два спечели гейма срещу Ян-Ленард Струф - 1:6, 1:6. 


Иржи Весели се наложи със 7:6(5), 4:6, 6:3 над 19-тия поставен Алберт Рамос-Винолас, а играещият с уайлдкард Томаш Белучи надигра Стефан Робер след 7:6(5), 6:2. Бившият №13 Фабио Фонини, който в момента е №40 в света, надигра 30-тия поставен Жоао Соуса след 7:6(8), 2:6, 6:3 и в следващия кръг ще се изправи срещу Шарди.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини