Надал потегли успешно в Маями



25-03-2017 08:18 | Николай Драганов

Петият поставен в схемата Рафаел Надал стартира успешно тазгодишното си участие в турнира от сериите "Мастърс" в Маями. Испанецът се наложи с 6:3, 6:4 над Дуди села и се класира за трети кръг на надпреварата.


Рафа спаси и двете точки за пробив, пред които беше изправен в мача и реализира по един брейк в двете части, които му донесоха победата след общо 81 минути на корта. Надал записа втора победа от двама мача срещу представителя на Израел, като е изгубил само 13 гейма в петте сета, които са изиграли.


"Не беше лесно да намеря правилната настройка този следобед, но това беше един от дните, в които просто трябва да намериш начин да спечелиш мача. Успях да направя точно това и съм доволен. Турнирът ще бъде много труден, може да се случи всичко. Проведох добра подготовка, така че сега се надявам да играя добре в самия турнир и се надявам да имам успех", коментира Надал след успеха.


Носителят на 14 титли от Големия шлем ще направи пореден опит да спечели за първи път титлата от "Мастърс" турнира в Маями. Рафа има четири изгубени финала - през 2005, 2008, 2011 и 2014 година. В неделя той ще изиграе своя мач №1000 в кариерата, а негов съперник ще бъде Филип Колшрайбер, който надигра Тайлър Фритц. Рафа води с 13:1 победи над германеца.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини