Мъри и Джокович се завръщат на корта в Монте Карло



24-03-2017 17:39 | Станко Димов

Световните №1 и №2 – Анди Мъри и Новак Джокович, ще се завърнат на корта за „Мастърс 1000” турнира в Монте Карло, който започва на 16-и април. Двамата са заявили участие в надпреварата, с която се дава старт на сезона на клей в Европа.

Припомняме, че Мъри и Джокович отказаха участие от турнира в Маями заради травми в лакътя. Двамата разочароваха преди това на другите да големи турнира от началото на сезона – в Индиън Уелс и Australian Open.

От Топ 10 в Монте Карло няма да видим само Роджър Федерер и Кей Нишикори. Все пак е възможно някой от тях да размисли и да участва с „уайлд кард”. Хуан Мартин дел Потро също не включи надпреварата в Княжеството в календара си.

Очаква се в Княжеството на корта да се завърнат двамата най-добри французин – Цонга и Монфис, които пропуснаха Маями поради различни причини. Цонга стана баща, а Монфис се оплака от травма. Григор Димитров също ще участва в надпреварата.

Турнирът в Монте Карло е единственият от „Мастърс 1000” сериите, който не е задължителен. Шампион миналата година и общо 9-кратен първенец в надпреварата е Рафаел Надал.

ВСИЧКИ УЧАСТНИЦИ В МОНТЕ КАРЛО ВИЖТЕ ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини