Федерер може да пропусне Монте Карло



Федерер може да пропусне Монте Карло
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
23-03-2017 08:40 | Николай Драганов

Осем играчи от Топ 10 ще вземат участие в първия за годината "Мастърс 1000" турнир на червени кортове в Монте Карло, който започва в средата на април. Сред тях засега не са шампионът от Мелбърн и Индиън Уелс Роджър Федерер, както и Кей Нишикори. 


Турнирът в Монте Карло е един от малкото, които Федерер никога не е печелил в своята знаменита кариера. Все пак отсъствието на Роджър все още не е 100% сигурно, уточняват от tennisworldusa.org.

 

Той би могъл да получи "уайлд кард" или поне такива са надеждите на турния директор Желко Франулович, но изглежда слабо вероятно Маестрото да играе на клей две седмици след края на турнира в Маями. Швейцарецът ще публикува своята програма за сезона на клей в началото на април.

 

В листата с участниците са още Жо-Вилфред Цонга и Гаел Монфис, но Цонга очаква дете и не е сигурно, че ще вземе участие, а миналогодишният финалист Монфис страна от контузия в коляното и също е възможно да се откаже от участие.

 

В Монте Карло няма да видим и Хуан Мартин дел Потро, който започва клей сезона в Ещорил. Основен фаворит за титлата през тази година изглежда Рафаел Надал, който е актуален шампион и носител на общо девет трофея, включително осем поредни в периода 2005 - 2012 година.

 

През 2013 серията му беше спряна на финал от Новак Джокович, а през 2014 титлата взе Стан Вавринка, която постигна една от малкото си победи на Роджър Федерер, отказвайки го от амбициите му да спечели за първи път "Мастърс" турнира в Монте Карло. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини