Вавринка - за първи път поставен под №1 на "Мастърс"



22-03-2017 09:36 | Николай Драганов

Стан Вавринка е популярен със своя прякор "Stanimal", което е игра на думи между неговото име и английската дума за животно (animal). На пресконференция вчера първата ракета на Швейцария получи любопитен въпрос - какво животно би бил, ако имаше този избор? "Зависи от деня", отвърна той, а след кратка пауза добави: "Доста харесвам черните пантери".


Дали Стан може да защити този образ по време на турнира в Маями - първият "Мастърс" турнир в кариерата му, на който ще бъде поставен под №1 в схемата. Допълнително самочувствие му дава и достигането до финал в Индиън Уелс само преди дни, макар и загубен от Федерер.


"Наистина съм щастлив от резултатите си. Бях тъжен след победата, но Роджър играеше твърде добре и като цяло беше хубав финал. Чувствам се уверен в своята игра, защото да достигнеш до финал в първия "Мастърс" турнир през годината е страхотно. Тук в Маями условията са различни, ще видим как стоят нещата, когато изляза за първа тренировка. Да се надяваме, че ще регистрирам добър резултат", сподели Вавринка.


Последните две появи на американска земя донесоха на Стан два финала - на миналогодишния US Open, когато той спечели титлата срещу Новак Джокович ии преди дни в Индиън Уелс. Надпреварата в Маями обаче не е сред тези, на които швейцарецът има големи успехи. Той никога не е достигал дори до полуфинал в Кий Бискейн.


В първи кръг през тази година той ще изправи срещу Гастао Eлиаш или Орасио Себайос. Поставени в неговата четвъртина са играчи като Александър Зверев, Джон Иснър и Фелисиано Лопес. Ако успее да прескочи своята четвъртина, на полуфинал възможен негов съперник отново е Роджър Федерер.


"От него вече нищо не приемам като изненада. Със сигурност да го видя да се представя толкова добре на тази възраст е невероятно. Това е нещо, което е добре и за мен, защото аз ставам на 32 в края на този месец. Да видя, че още можеш да бъдеш на върха... Просто е невероятно как играе Роджър след шест месеца извън корта. Беше наистина специален момент да спечели Australian Open. Сигурен съм, че това ще бъде една страхотна година за тениса", добави Стан.


Вавринка коментира и битката за №1 в ранглистата и шансовете на Роджър, който се изкачи с 10 места от началото на година. "Със сигурност има шанс. Спечели първия за годината турнир от Шлема и първия "Мастърс". Ще бъде интересно, тъй като и Рафа играе много добре. Когато и Анди и Новак се завърнат след контузиите си, наистина ни предстои една много интересна година", завърши швейцарецът.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини