Заместващ автомобил при настъпване на застрахователно събитие



20-03-2017 16:27 | Tennis24.bg

„Заместващ автомобил” е най-новата услуга, която „ЗД Евроинс” предлага на своите клиенти от месец март.  При настъпване на застрахователно събитие, констатирано с протокол от КАТ или двустранен протокол, при което отремонтирането на щетата  по оценка на доверения сервиз ще отнеме повече от 5 работни дни, клиентът може да се възползва от услугата  „Заместващ автомобил”.

При завеждане на щета в ликвидационен център на „ЗД Евроинс” АД,  на клиента  се  издава  възлагателно писмо за услугата  „Заместващ автомобил”,  попълва се искане и се подписва  декларация. Автомобилът се наема на място в доверения сервиз. Клиентът депозира 200 лева за срока на ползване на автомобила като разходите за гориво по време на ползването на автомобила са за сметка на клиента.

Услугата „Заместващ автомобил” се предоставя на  физически и юридически лица със сключена застраховка „Каско на МПС”  (клауза „А”) за леки автомобили, с изцяло платена застрахователна премия и включено право за отстраняване на щети в доверен сервиз. Заместващият автомобил се предоставя от фирма-партньор предлагаща  рент-а-кар услуги.

За услугата „Заместващ автомобил”  не се заплаща допълнителна премия и може да бъде ползвана само веднъж за целия срок на валидност на застрахователния договор, за не повече от 30 дни. Срокът за ползване на заместващия автомобил се описва във възлагателното писмо и е валиден за периода от приемането на увредения автомобил в указания доверен сервиз до деня на приключване на ремонта. В случай, че отстраняването на щетата налага удължаване на срока на ремонта над 30 дни, клиентът има възможност да удължи срока на ползване на заместващия автомобил за своя сметка. В този случай се подписва договор между клиента и  фирмата – партньор предлагаща рент-а-кар .  

„ЗД Евроинс” АД не се ангажира със съответствие в класовете на застрахования и заместващия автомобили, като последния се определя от застрахователя. Заместващият автомобил се предоставя и връща в доверения сервиз, от който е получен на територията на София, Варна и Бургас, и се ползва само на територията на Република България.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини