Хингис и Юн-Ян грабнаха титлата на двойки в Индиън Уелс



Хингис и Юн-Ян грабнаха титлата на двойки в Индиън Уелс
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-03-2017 08:52 | Николай Драганов

Шестите поставени в схемата Мартина Хингис и Чан Юн-Ян триумфираха с титлата на двойки при жените на турнира в Индиън Уелс след победа със 7:6(4), 6:2 над Луцие Храдецка и Катерина Синякова. Това е първа титла за този тандем в едва третия им турнир заедно.

 
За разлика от представителката на Тайпе, която има 18 титли на двойки и едва един финал на сингъл, 36-годишната Мартина Хингис е едно от най-големите имена в съвременния женски тенис. Тя има пет титли от Големия шлем на сингъл, още седем загубени финала и общо 43 титли. Забележителната е кариерата й и на двойки, където се подвизава след второто си завръщане на корта. Там Хингис вече има 56 титли, включително и 12 от Големия шлем. Хингис е печелила 5 пъти трофеи от Шлема и на смесени двойки. 


Швейцарката, популярна някога като "детето чудо на женския тенис" поради факта, че едва на 15 години печели първата си титла от Големия шлем на двойки, както и първата титла си титла на сингъл, пази добри спомени и от Индиън Уелс. Тя е шампион на сингъл в този турнир през 1998 година, както и двукратен финалист - през 2001 и 2002 година. Не за първи път печели и титлата на двойки - това се случва за трети път след успехите и през 1999 година (заедно с Ана Курникова)  през 2015 със Саня Мирза.


"Голямо благодаря на моята партньорка Латиша (Юн-Ян), играем едва третия си турнир заедно, но тя ми помогна в предишна два отново да си върна вярата в себе си. Спечелих титлата преди две години със Саня, така че да бъда на това място отново и да играя финал е невероятно", коментира Мартина след победата.

 

"Чуствам, че ставаме все по-добри с всеки мач и започваме да си вярваме и да знаем какво да правим на важните точки. Днес се измъкнахме от трудни моменти, защото знаехме, че можем да го сторим", добави Хингис.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини