Джокович: Серията ми все някога щеше да приключи



16-03-2017 10:56 | Станко Димов

Ник Кириос сервира по феноменален начин и сложи край на серията на Новак Джокович от 19 последователни победи в Индиън Уелс, побеждавайки го с 6:4, 7:6 (3) в двубой от IV кръг. Петкратният шампион в турнира Джокович за последно беше загубил двубой в калифорнийската пустиня през 2013-а, когато беше спрян на полуфинал от Хуан Мартин дел Потро. Тази нощ срещу Кириос обаче Ноле нямаше никакъв шанс.

„Серията ми тук беше невероятна. Много съм горд с нея, това е ясно. В един момент обаче трябваше да приключи. За жалост този момент настъпи днес. Ник, също както в Акапулко преди няколко седмици, сервира изключително добре. Просто не ми остави шанс да върна много топки, без значение дали става въпрос за първи или втори сервис. Това направи разликата днес”, коментира Джокович след двубоя.

„Той излезе на корта и наложи своя стил, беше много агресивен, особено при сервис. Много е трудно да се играе срещу него, когато той намери ритъма си”.  

Роденият в Канбера тенисист е едва вторият в света, който успява да спечели първите си срещи срещу Новак Джокович, Рафаел Надал и Роджър Федерер. Първият, който го стори е Лейтън Хюит.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини