Ноле с 18-та поредна победа, предстои суперсблъсък с Дел Потро



13-03-2017 08:52 | Николай Драганов

Суперсблъсъкът между двама носители на титли от големия шлем още в трети кръг в Индиън Уелс е факт. Световният №2 и носител на 12 трофея от шлема Новак Джокович ще се изправи срещу шампионът от US Open 2009 и бивш №4 в света Хуан Мартин дел Потро.


Джокович е петкратен шампион от Индиън Уелс, а на старта на тазгодишното си участие надигра с 6:4, 7:6(5) британеца Кайл Едмънд. 46-тия в света Едмънд имаше своите шансове в мача, като сервираше за спечелване на втория сет при 5:3, но Джокович успя да върне пробива в последния момент, а след това да си гарантира успеха след победа в тайбрека.


"Мисля, че играх много добре през първата част. Вторият сет очевидно беше на приливи и отливи. Поздравления за Кайл, който показа наистина агресивен тенис. Направи доста уинъри в началото и средата на втората част", коментира Джокович, за когото това бе 48-ма победа в тази надпревара. Нещо повече - успехът е 18-ти подред за сърбинът, който е шампион в последните три издания на турнира. 


Именно следващият съперник на Ноле е последният, който го е побеждавал тук през далечната вече 2013 година - Хуан Мартин дел Потро. Аржентинецът се наложи над Джокович на полуфиналите преди 4 години, но в последствие отстъпи в битката за титлата на Рафаел Надал. Двамата ще се срещнат още в трети кръг в тазгодишното издание на турнира, след като попаднаха в убийствената последна четвъртина на схемата, където са още Федерер и Надал.


В изцяло аржентински сблъсък Дел Потро се наложи над Федерико Делбонис след 7:6(5), 6:3 над Федерико Делбонис във втори кръг. Мачът ще бъде запомнен и с невероятния "хотдог" уинър, който Кулата от Тандил успя да реализира. До този момент Джокович и Дел Потро са се срещали 16 пъти, а сърбинът води с 12:4 победи. През миналата година обаче аржентинецът записа много важна и болезнена за Ноле победа, побеждавайки го на Олимпийските игри в Рио. Джокович взе реванш преди седмица на турнира в Акапулко при последната им среща.


"Ще трябва да дам всички от себе си срещу Дел Потро. Нямам много време да почивка и размисли, защото срещам наистина много труден съперник още в следващия кръг", коментира Джокович, който има 30 титли на ниво "Мастърс 1000" в кариерата си. Нещо повече - успехът над Едмънд беше под №299, а евентуална нова победа ще бъде №300 в неговата кариера. 


След поредица от прекъсвания заради контузии в последните години, към момента Дел Потро се намира под №35 в ранглистата. Той пропусна Australian Open 2017, а на първия за годината турнир в Делрей Бийч достигна до полуфинал, където отстъпи на Милош Раонич, преди да дойде загубата от Джокович във втори кръг в Акапулко. 


"Годината е чудесна за мен. През миналия сезон играх дори по-добре, отколкото очаквах с оглед контузиите. Очаквам с нетърпение да продължавам да играя и да се изкачвам в ранглистата, да се опитвам да доближавам топ тенисистите. Ако остана здрав и играя както през миналия сезон, ще бъда близо до тази цел", коментира Дел Потро. Освен финала през 2013 година, аржентинецът има и един изгубен полуфинал в Индиън Уелс - отново от Надал през 2011 година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини