Вавринка тръгна с победа в Индиън Уелс, Цонга отпадна



12-03-2017 10:13 | Николай Драганов

Поставеният под №3 в схемата Стан Вавринка стартира с победа участието си на сингъл в "Мастърс" турнира в Индиън Уелс. Първата ракета на Швейцария се наложи с 6:3, 6:3 над Паоло Лоренци само за 78 минути. Действащият носител на трофея от US Open показа отлично ниво на сервис, като спечели 88% от точките на първи начален удар.


"Имах някои спадове, но като цяло се чувствах добре. Това е първата ми победа от Australian Open насам, така че мина доста време и е хубаво отново да се чувствам добре на корта. За първи мач беше много добре. Не винаги показвам най-добрия си тенис в "Мастърс" турнирите, но се надявам да постигна добър резултат тук", сподели Вавринка. 


Неговият следващ съперник ще бъде 29-тия поставен Филип Колшрайбер, който записа своята победа №400 в тура след успех на Александър Долгополов, който се отказа през втория сет заради контузия в крака. 

 

В един от най-дългите мачове във втори кръг на Индиън Уелс Фабио Фонини се наложи след 7:6(4), 3:6, 6:4 над седмия поставен Жо-Вилфред Цонга, който се намира в много добра форма от началото на сезона. Французинът спечели две поредни титли в последните си два турнира - Ротердам и Марсилия, а преди това игра полуфинал в Монпелие и четвъртфинал на Australian Open. Следващият съперник на Фонини е друг играч, който спечели титла от началото на годината - Пабло Куевас, надиграл във втори кръг Мартин Клижан.


Напред в Индиън Уелс продължава и Томаш Бердих, който успя да преодолее американецът Бьорн Фратангело, който участва с "уайлдкард" - 7:6(4), 6:4. 31-годишният чех ще се изправи в трети кръг кръг срещу японската надежда Йошихито Нишиока, който продължава да впечатлява през 2017 година и във втори кръг отстрани Иво Карлович след 6:4, 6:3. Нишиока влезе в основната схема като "щастлив губещ", след като загуби от Елиас Юмер в последния кръг на квалификациите, но съдбата ги събра отново в основната схема и японецът взе реванш.


Душан Лайович ще бъде следващия съперник на Вашек Поспишил, който донесе голямата изненада на турнира и отстрани Анди Мъри. Сърбинът успя да надиграе в три сета Фелисиано Лопес - 6:2, 4:6, 7:6(2). 


Изненада в Индиън Уелс не успя да поднесе Жереми Шарди, който отстъпи на осмия поставен Доминик Тийм - 6:2, 6:3 за 74 минути. Австриецът спаси 5 от 6-те точки за пробив пред Шарди по пътя към своята 15-та победа за сезона. През миналата година Тийм достигна до четвърти кръг, където отстъпи на Джо-Вилфред Цонга. Следващият му съперинк ще бъде Миша Зверев, който надигра Жоао Соуса след 6:4, 6:3. 


Бившият финалист на Индиън Уелс Джон Иснър отстрани Михаил Кукушкин след два тайбрека - 7:6(0), 7:6(6), нанизвайки 23 аса в мача. 20-тия поставен Иснър победи на полуфиналите през 2012 Новак Джокович, но на финала отстъпи на Роджър Федерер.


№11 в схемата Давид Гофен измъкна трудна победа над младока Карен Качанов след 6:4, 3:6, 6:3. Белгиецът дебютира в Топ 10 през миналия месец след силен старт на сезона, който му позволи да стигне четвъртфинал в Мелбърн и финал в София - изгубени от Григор Димитров. Гофен взе реванш от Гришо в Ротердам, а в последствие игра финал, загубен от Цонга. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини