Шарапова сияе: Връщам си формата!



21-01-2011 13:54 | Станко Димов

Бившата номер 1 в света Мария Шарапова трябваше доста да се потруди, за да си заслужи място в 1/8-финалите на Australian Open. Рускинята стигна до обрат в мача си с Юлия Гьоргес (Германия), налагайки волята си след два часа и половина игра (4-6, 6-4, 6-4).

 

Това бе втори мач за Шарапова от началото на турнира, в който тя се нуждаеше от 3 сета, за да продължи напред. Предишният случай бе във втори кръг срещу Виржини Разано (Франция).


"Както казах и преди, за мен е важно да играя подобни трудни двубои. Точно това е начинът да намеря формата си, за тази цел съперникът трябва да играе много добре", сподели Маша след срещата си днес.


"Най-важното нещо от този мач (срещу Гьоргес) бе, че намерих начина да се върна на победния път. Имаше моменти на възходи и падения, но това е нормално", каза още рускинята.


Шарапова все още търси формата, която преди години я изведе до върха в ранглистата. През октомври 2008-ма година тя претърпя тежка операция на рамото, която я изказа от игра за дълго.


"През последните два мача се чувствах в отлично физическо състояние. Бях забравила за умората и нямах усещането, че ще загубя точката, защото нямам сили да се боря. За мен това е съществено важно.

 

Колкото повече мачове играя на добро ниво, толкова по-добре се чувства тялото ми. В съвременния тенис просто е невъзможно да си на топ ниво, ако не играеш редовно на турнирите", обясни още шампионката от Мелбърн през 2008-ма година.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини