Кареньо Буста и шампионът Куевас на полуфинал в Сао Паоло



04-03-2017 09:46 | Николай Драганов

Поставеният под №1 в схемата Пабло Кареньо Буста (Испания) достигна до полуфинал на турнира от сериите ATP 250 в Сао Паоло, надигравайки с 6:0, 7:6(1) италианеца Фабио Фонини. По този начин испанецът продължи отличното си представяне в последно време, след като през миналата седмица игра финал на друг клей турнир в Бразилия - в Рио, където отстъпи в битката за титлата на Доминик Тийм.


Негов съперник в търсене на нов финал ще бъде актуалният носител на трофея от тази надпревара Пабло Куевас (Уругвай), който успя да осъществи обрат срещу Диего Шварцман и го победи с 5:7, 6:4, 6:4 в битка, продължила над два часа. Куевас е шампион в последните две издания на Brasil Open и няма загуба в Сао Паоло от 2014 година.


Полуфиналът между Буеста и Куевас ще бъде повторение на миналогодишния финал, спечелен от 31-годишният уругваец след 7:6(4), 6:3. Двамата са се срещали три пъти, като Куевас води с 2:1 победи, но испанецът спечели последният им мач - през миналата година в Уинстън Салем в два сета.


Още един испанец ще спори за място на финала в другия полуфинален сблъсък - вторият поставен в схемата Албер Рамос-Винолас. Той надигра аржентинеца Гуйдо Пея след 6:4, 3:6, 6:4 и ще се изправи срещу Жоао Соуса (Португалия), който от своя страна се справи с Федерико Делбонис за 59 минути - 6:3, 6:1. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини