Надал отказа Купа Дейвис за да се подготви за ‘най-важната част от сезона’



Надал отказа Купа Дейвис за да се подготви за ‘най-важната част от сезона’
Свързани новини
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
02-03-2017 13:38 | Станко Димов

Рафаел Надал остана изключително доволен от изразителната победа с 6:1, 6:1 над Паоло Лоренци, която го класира за четвъртфинал на турнира на твърди кортове в Акапулко.

„Играх на много добро ниво и допуснах едва няколко грешки”, каза Надал след края на двубоя. „Имам много увереност, защото работих здраво по време на предсезонната подготовка. Този труд сега се отплаща и успях да запиша няколко много добри резултата в първите турнири за сезона. Надявам се, че и тук ще се представя добре”.  

Испанецът играе с превръзка под лявото коляно, но побърза да успокои феновете си, че не става въпрос за нищо тревожно. „По-добре е. Вчера, по време на загрявката за двубоя почувствах нещо. Беше просто едно лошо движение. В миналото съм имал много проблеми с колената, но както виждате, представих се на много високо ниво в двубоя”.

Рафа имаше нужда от едва 67 минути, за да спечели срещата. Той наниза 21 печеливши удара на сметката си. „Играя много добре от форхенд страната, правя много уинъри и почти не допускам грешки. Това е основополагащо за моята игра. До момента играех добре от бекхенд страната, но не правех същото от форхенд. Сега е различно”.  

Рафа обяви и част от програмата си в следващите месеци, като стана ясно, че в плановете му не влиза участие за Купа „Дейвис”, където Испания гостува на Сърбия в периода 7-9 април.

„След Акапулко ще играя в Индиън Уелс и Маями. След това ще имам 2 седмици, за да се подготвя за най-важната част от сезона за мен. Всички турнири, на които участвам са важни, но е ясно, че Монте Карло и „Ролан Гарос” са още по-важни”, каза Матадора.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини