Доминик Тийм на първи финал през 2017 година



26-02-2017 08:58 | Николай Драганов

Световният №8 Доминик Тийм достигна с лекота до първия си финал през 2017 година, надигравайки с 6:1, 6:4 Алберт Рамос-Винолас на турнира от сериите ATP 500 в Рио. Австриецът стартира трудно новия сезон, като до участието в Бразилия не беше достигал дори до полуфинал в петте си турнира през 2017-та.


"Много съм щастлив през тази седмица. Подобрявам играта си с всеки мач. Като цяло съм щастлив, че отново съм на клей, но честно казано не очаквах толкова бързо да се настроя. Мисля, че съм по-добър тенисист, отколкото през миналата година, така че ще видим как ще се развие утрешния финал", каза Тийм след успеха си.


В опит да спечели осмата си титла в тура и втора от категория ATP 500 Тийм ще се изправи срещу друг испанец - Пабло Кареньо Буста, който след близо 2 часа игра успя да прекрати приказката на норвежкия младок Каспер Рууд.

 

Испанецът спаси мачбол, но в крайна сметка се наложи след 2:6, 7:5, 6:0 над намиращия се под №208 в света 18-годишен талант. Въпреки това Рууд ще направи огромен скок в ранглистата, като се очаква да дебютира в топ 140. Любопитна подробност е, че бащата на Каспър - Кристиан Рууд е единственият норвежец в историята, достигал финал в тура до този момент - през 1995 година в Бостад.


За Карено Буста това ще бъде първи финал в категория ATP 500, като испанецът общо четири пъти досега е играл за трофей, като е спечелил в два от случаите - през 2016 година в Уинстън-Салем и Москва. 


23-годишният Доминик Тийм ще се срещне с Кареньо Буста за четвърти път при професионалистите, като до този момент неизменно е победител. Двамата се срещнаха два пъти през миналата година - на US Open и в Буенос Айрес. Кареньо Буста все пак има един успех над Тийм - през 2013 година на чалънджър в Комо, Италия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини