Джокович прие покана за Акапулко



Джокович прие покана за Акапулко
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
24-02-2017 09:19 | Любомир Тодоров

Световният номер две Новак Джокович обяви, че е приел поканата да участва на турнира в Акапулко, Мексико, следващата седмица, който е от категория АТР 500. Шампион през 2014-а там стана Григор Димитров, който пропуска състезанието сега.

За сърбина това ще бъде първо състезание в Мексико и общо второ в кариерата му в Латинска Америка след Олимпийските игри в Рио де Жанейро. Ноле се присъединява към други петима тенисисти от Топ 10 - Милош Раонич, Рафаел Надал, Марин Чилич, Доминик Тийм и Давид Гофен.

"Това е страхотна новина за турнира. Щастливи сме, че №2 в ранглистата се присъединява към участниците в Акапулко. Публиката ще бъде доволна и очакваме да се получи голямо парти. Новак и Рафа са велики тенисисти, което дава допълнителна стойност на турнира. Участието и на Раонич, Дел Потро и Гофен прави състезанието страхотно", коментира турнирният директор Раул Сурутуса.

За Джокович това ще бъде трето участие в състезание от календара на ATP World Tour. Белградчанинът спечели титлата в Доха, но след това загуби във втория кръг на Australian Open от Истомин. За последно Ноле беше на корта в началото на февруари по време на мача за Купа "Дейвис" срещу Русия в Ниш, когато победи Хачанов за успеха с 4-0 на Сърбия.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини