Вожняцки и Кербер стигнаха полуфинал



23-02-2017 20:29 | Любомир Тодоров

Шампионката от турнира в Дубай през 2011 година Каролине Вожняцки се класира на полуфиналите. Същото направи в последния двубой днес и първата поставена Ангелик Кербер.

Датчанката се наложи над 17-годишната американка СиСи Белис с 6:3, 6:2. В предишния кръг Белис отстрани №4 Агниешка Радванска.

Тийнейджърката започна бойко срещата и поведе с пробив за 3:1. Но с това се свършиха хубавите неща за американката. Опитната Вожняцки намери своя ритъм и загуби само още два гейма от оставащите 13 до края. Така Каро стигна со шести пореден полуфинал в турнира, който е от категория "Премиер 5".

Бившата номер едно от Одензе направи 12 печеливши удари срещу 15 непредизвикани грешки. Белис, която е най-младата тенисистка в Топ 100, постигна 15 уинъра, но записа и 33 грешки.

Следващата опонентка на Вожняцки е латвийката Анастасия Севастова.

В другия полуфинал се срещат Ангелик Кербер и Елина Свитолина. Водачката в схемата от Германия победи тийнейджърката Ана Конюх от Хърватия с 6:3, 6:2. Украинката Свитолина пък се наложи с 6:0, 6:4 над Лорън Дейвис от Съединените щати.

Кербер води с 5-4 победи в директните двубои, но Свитолина спечели последната среща в Бризбън през януари.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини