Насладете се на движението, без страх от болка



22-02-2017 09:40 | Tennis24.bg

Езикът на болката е познат на всички без изключение и не се нуждае от превод. Нашият организъм прибягва към него, когато иска да сигнализира за наличие на тази или онази патология. В това време ние се ограничаваме до използването на различни средства с които „заглушаваме“ досадните симптоми, нарушаващи обичайния начин на живот, при това не се замисляме сериозно за причините които ги предизвикват.

Категорично е доказано, че във всички случаи, решаваща роля в профилактиката и лечението на заболяванията на ставите играе балансираното хранене. Затова за тези, които са се сблъскали със ставния синдром, на първо място е необходима корекция на храненето и употребата на биологично активни добавки към храната – добрата, целеустремената регулация на обмяната на веществата е способна не само да облекчи болковия синдром, но и да отстрани причината, предизвикваща дегенерация на ставите, даже да възстанови неговите загубени функции. Най ефективният „състав за стави“- комплекс от вит. А, Е, С, В6, а също мед и селен, глюкозамин; от билките най-подходящи са босвелията, куркуминът, дяволския нокът, джинджифилът.

Глюкозаминът е сред най-ефикасните хранителни добавки за предпазване и облекчаване на болката в ставите. Хрущялите, както и другите eлементи на ставите съдържат много протеогликани. Протеогликаните (гликозаминогликани) представляват полизахаридни вериги, състоящи се от глюкозамин и други захариди. При движението на ставите протеогликаните през цялото време се разрушават и изискват непрекъсната замяна. Ако глюкозаминът в организма не достига, което често се случва след 40 години, производството на протеогликани се нарушава. Глюкозаминът поддържа течността в хрущяла и регулира метаболизма му, като предотвратява ненужното разрушаване на тъканите. Възпира действието на ензимите, разграждащи хрущялната тъкан. Глюкозамин хидрохлорид е чиста и концентрирана форма. Благодарение на ниското си молекулно тегло, той прониква изцяло в засегнатите стави.

Босвелия Серата, позната още като Индийски тамян, е билка, която традиционно се използва като противовъзпалително средство. Още през 1970 г. немски учени откриват, че тя има терапевтичен ефект, близък до този на нестероидните противовъзпалителни средства, съдържащи ибупрофен и ацетилсалицилова киселина. Активното вещество съдържа няколко тритерпенови киселини, познати като босвелиеви, за които се смята, че са в основата на лечебните свойства на растението.

Немска статия, публикувана през 2002 година, съобщава за ефикасността на Босвелията при лечението на артрит, ставни болки и следтравматични състояния. Според нея, Босвелията атакува директно възпалението и редуцира подуването на ставите. Повишава се подвижността, блокирайки синтеза на левкотриените, в частност, блокирайки ензим 5-липоксигеназа. Известно е, че левкотриените повличат след себе си ред възпалителни поражения, увеличават свободните радикали и блокират калция. 

Произхождащ от Азия, джинджифилът има дълга история като традиционно противовъзпалително средство. Съвременни изследвания показват, че джинджифилът има противовъзпалителен, съдоразширяващ и антитромботичен ефект. Гингеролът е една от най-активните му съставки в това отношение. Изследване на доктор Ларс Линдмарк категоризира  джинджифила като билков медицински продукт, притежаващ ефектите на нестероидните противовъзпалителни продукти.

Екстрактът от джинджифила има мултифакторно действие. Той блокира COX1 и COX2. По този начин се потиска метаболизма на арахидоновата киселина и съответно синтеза на простагландини. Директно блокира левкотриеновият синтез. Други изследвания показват, че компонентите на джинджифила се явяват агонисти на валиноидните рецептори. Това обяснява известния аналгетичен ефект на джинджифила при ревматологични и възпалителни състояния.

Сравнително проучване доказва, че джинджифилът има сходно на ибупрофена действие. В резултат на изследването могат да се направят изводите, че екстрактът от джинджифил може да бъде използван като алтернатива на класическото третиране на болните от остеоартрит.

Продуктът ForFlex съчетава трите съставки – растителен глюкозамин и стандартизирани екстракти от Босвелия и Джинджифил, предоставящи на организма от една страна основен градивен елемент за ставите, а от друга – мощни противовъзпалителни и болкоуспокоителни средства, които са лишени при действието си от нежеланите странични ефекти на повечето нестероидни противовъзпалителени медикаменти. Повече информация можете да намерите ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини