Крайчек чака титла от Шлема от Григор този сезон



21-02-2017 08:58 | Tennis24.bg

Фани Богданова, кореспондент на Тennis24.bg в Холандия и Белгия

Като цяло тенис турнирът в Ротердам премина много успешно. Това заяви директора на турнира Рихард Крайчек, който подчерта и факта че 9 играчи от топ 20 са взели участие в надпреварата. Той добави и това, че 160 държави са излъчвали пряко мачовете от турнира.


Според бившият шампион от Уимбълдън е добра идея организаторите на турнирите, който следват един след друг да обсъждат възможността тези турнири да се играят с един и същ модел топки, което би позволило на играчите да не правят почивки между участията си в турнирите, а да влизат от турнир в турнир. Това е нещо, което засяга и турнира в София, който се провежда в седмицата преди турнира в Ротердам. (В София се игра с топки Head ATP, а в Холандия - с Tecnofibre, които предизвикаха полемика - бел. ред.) Крайчек, също така заяви, че не желае да променя датите за провеждане на турнира в Ротердам, както се спекулира в момента и това е така, защото според него неговият турнир е позициониран идеално във времето след Откритото първенство на Австралия по тенис. 


За Григор Димитров този турнир бе на ниво, а неговият мач срещу Гофен, може би бе най-качествените на турнира в Ротердам. Такова бе и мнението на Рихард Крайчек: „На мен лично, в това издание на нашия турнир, най-приятно ми беше да гледам играта на Григор Димитров. За съжаления натрупалата се умора от участията му на турнира в Бризбън, на Откритото първенство по тенис на Австралия и в София се отразиха на представянето му и той отпадна в четвъртфиналната фаза на турнира в Ротердам, въпреки че бе достоен да стигне до финал. Доказателство за това, което казвам, е отказа му от участие в Марсилия. Ако обаче Григор продължава да играе като досега през сезона мисля, че е възможно да спечели титла от големия шлем до края на годината.”


Ето и още какво сподели пред Тennis24.bg Рихард Крайчек след приключването на едноседмичната надпревара в Ротердам:


"Тази година турнирът беше много успешен, въпреки че Рафаел Надал и Стан Вавринка отказаха участие в надпреварата в последния момент. Това, че привлякохме деветима играчи от топ 20 в световната АТП ранглиста се оказа печеливша формула. Ако бяхме разчитали само на участието на една-две големи звезди, развоят на нещата щеше да е драматичен в случай, че те не се появят на кортовете в зала „Ахой”. 


След отказа от участие поради контузия получена по време на тренировка на Федерер миналата година, тази година разработихме един по-креативен бюджетен вариант, който да ни позволи да си  осигурим много играчи от подножието на върха, тенисисти от следващата генерация, няколко холандци и една звезда", разкрива шефът.

Снажният Крайчек е доволен и от броя на зрителите по време на 44-ото издание на състезанието.

"Тази година зрителите имаха възможността да гледат не един-два, а много хубави мачове. Посещаемостта също бе много висока. 113 837 зрители уважиха турнира в Ротердам. Винаги сме доволни, когато посещаемостта превиши 110 000 души. Също така, тази година взехме под внимание мнението на посетителите от предишните няколко издания на турнира за това, колко им е било интересно да гледат мачовете на двойки и тази година решихме част от мачовете на двойки да се играят на централния корт. На финала дори и самите играчи го оцениха, защото преживяването да играят пред пълни трибуни и да бъдат аплодирани от 15 хиляди зрители е било едно уникално преживяване, което никъде другаде не им се е случвало досега.

 



Винаги има възможност нещата да бъдат направени и по-добре. Към това именно се стремя аз като директор на турнира. Обичам да оптимизирамнещата. Всяка година след приключването на турнира, с верния ни вече 43 години спонсор „АБН АМРО”, правиме оценка и правим планове как нещата да се случват още по-добре. Например, тази година имахме специална изненада за зрителите на финала в зала „Ахой”. В неделя точно в 15 часа и 10 минути, или 20 минути преди Цонга и Гофен да излязат на терена, централният корт се превърна за кратко в сцена, на която Ротердамският симфоничен оркестър изпълни нещо специално композирано за турнира. Никъде другаде по турнирите, играчите, съдиите и децата, подаващи топките не са излизали на корта под подобен музикален съпровод на живо.


По време на турнира в Ротердам, ние винаги имаме и много нови идеи за семинари. Тази година Марсела Мейскър, която е най-популярният тенис коментатор в Холандия, направи презентация пред администраторите на 1000 холандски тенис клуба", завърши Рихард Крайчек.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини