Долгополов изненада световния №5 и грабна трофея в Буенос Айрес



20-02-2017 08:27 | Николай Драганов

Александър Долгополов от Украйна поднесе изненадата на турнира от сериите ATP 250 в Буенос Айрес и триумфира с титлата, надигравайки на финала Кей Нишикори със 7:6(5), 6:4. 


Намиращият се под №5 в световната ранглиста до този момент имаше пет победи от пет мача срещу своя съперник, но загуби втори финал за годината, след като през януари отстъпи в битката за титлата в Бризбън от Григор Димитров.


За Долгополов успехът в Аржентина е първи от цели пет години насам - за последно той успя да спечели титла през 2012 година във Вашингтон. Преди да пристигне в Буенос Айрес, той имаше едва една победа в 11 мача. 


"Мисля, че бихте могли да наречете това перфектната седмица. Не загубих сет и победих Кей за първи път. Феновете ме подкрепяха и се чувствах наистина добре дошъл тук", каза украинецът след успеха си.


По пътя си към трофея бившият №13 в света украинец успя да преодолее съпротивата на играчи като Пабло Куевас и Пабло Карено Буста. За Нишикори пък това е първа загуба от играч извън Топ 50 от 2014 година насам, като по този начин бе сложен край на серия от 50 мача.


Благодарение на успеха си в Буенос Айрес, Долгопол успя да се изкачи с 16 позиции в ранглистата и от понеделник е под №50 в света. И двамата финалисти се насочват към Рио, където ще играят през следващата седмица. Нишикори отново е поставен под №1 в схемата и среща местния любимец Томас Белучи в първи кръг, докато Долгополов ще трябва да се изправи срещу Давид Ферер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини