Зверев с втора титла в кариерата си



Зверев с втора титла в кариерата си
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
12-02-2017 20:28 | Tennis24.bg

Един от най-талантливите млади играчи Александър Зверев спечели своята втора титла в професионалния тур. Във финала на турнира от сериите ATP 250 в Монпелие германският тенисист се наложи над Ришар Гаске след 7:6(4), 6:3.

19-годишният Зверев победи последователно по пътя към финала Алиаз Бедене, Жереми Шарди и Жо-Вилфред Цонга, преди да се справи и с Гаске за 88 минути. Това е втори голям успех за Зверев, след като през миналата година той даде заявка за страхотно бъдеще в тениса, побеждавайки двама играчи от Топ 10 (Томаш Бердих и Стан Вавринка) по пътя към трофея в Санкт Петербург.

Любопитна подробност е, че до този момент 30-годишният Гаске беше почти абониран за трофея в Монпелие, където е шампион през 2016, 2015 и 2013 година, а през 2014 загуби на финала от Монфис. Първият му сблъсък срещу Александър Зверев в кариерата обаче се оказа разочароващ за французина.

Зверев остави отлични впечатления и с представянето си на Australian Open, където отстъпи на Рафаел Надал в трети кръг в страхотен петсетов двубой, подобно на Григор Димитров. Александър ще играе финал и на турнира на двойки в Монпелие, а негов партньор е по-големия му брат - Миша, който от своя страна е първият съперник на Гришо на започващия от утре турнир от сериите ATP 500 в Ротердам.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини