Сръбски триумф в София (снимки)



12-02-2017 16:18 | Станко Димов

Виктор Троицки и Ненад Зимонич са новите шампионите в надпреварата на двойки на Garanti Koza Sofia Open. На финала сръбският дует победи с 2:0 сета – 6:4, 6:4 руснаците Михаил Елгин / Андрей Кузнецов.

ГАЛЕРИЯ ОТ ФИНАЛА НА ДВОЙКИ

Троицки и Зимонич изоставаха с 1:4 в първия сет, но записаха впечатляваща серия от 5 последователни гейма, с което поведоха в резултата – 6:4. През втората част Троицки и Зимонич направиха пробив в седмия гейм, който се оказа напълно достатъчен за крайния успех.

Победителите бяха наградени от служебният спортен министър Проф. Даниела Дашева. Президентът на БФ Тенис Стефан Цветков пък връчи трофеите на завършилите на второ място руснаци.

„Турнирът в София е страхотен. Миналата година играх финал на единично, сега спечелих титлата на двойки. Определено тук се чувствам отлично и догодина ще се върна със сигурност”, коментира Троицки.

„Тенисът ми доставя удоволствие. Съпругата ми, както и децата ми, ме подкрепят и това ми дава сили да продължавам. Ако все още играя догодина ще се върна в София с най-голямо удоволствие”, каза от своя страна Зимонич, за когото това беше 54-а титла на двойки.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини