Гофен детронира Баутиста Агут в най-дългия мач в София (снимки)



11-02-2017 17:01 | Станко Димов

Давид Гофен е първият финалист на Garanti Koza Sofia Open 2017. Белгиецът, поставен под №2 в схемата, победи шампиона от миналата година Роберто Баутиста Агут с 5:7, 6:4, 7:6 (3) в мач изпълнен с обрати. Двамата останаха корта 2 часа и 44 минути, с което записаха най-продължителния двубой от началото на турнира.

Белгиецът Гофен успя за първи път в кариерата си да спечели двубой срещу Баутиста Агут, който пък до днес не беше загубил сет в София. Съперникът на Гофен в неделния финал ще бъде определен от двубоя между Григор Димитров и Николоз Басилашвили.

Вторият в схемата започна по-силно срещата и след ранен пробив поведе с 3:1 гейма. Баутиста Агут обаче отговори като шампион и не само изравни за 3:3, но с късен брейк взе първия сет – 7:5.

Подобно на първата част, през втората Гофен отново проби в третия гейм. Този път обаче белгиецът не допусна колебания при свой начален удар и до края на сета не позволи на опонента му да навакса изоставането – 6:4.

В истинска лудост се превърна финалният сет на срещата. Двамата си размениха по 3 пробива и в крайна сметка мачът се реши в тайбрек, където Гофен се наложи със 7:3 точки.

Гофен приключи двубоя с 12 аса и 7 двойни грешки. Баутиста Агут се отчете с 6 точки директно от сервис и 4 двойни грешки. В мача имаше общо 10 пробива.

ГАЛЕРИЯ ОТ ДВУБОЯ

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини