Мико: Григор вдига много летвата, това е радостно



07-02-2017 18:12 | Tennis24.bg

Димитър Кузманов приключи участието си на сингъл на Garanti Koza Sofia Open. Националът на България за Купа „Дейвис” отстъпи с 4:6, 3:6 пред Робин Хаасе (Холандия) след 67 минути игра на централния корт в „Арена Армеец”. Ето какво каза Мико след срещата:

„Бях по-спокоен в сравнение с първия мач тук – вчера на двойки. Чувствах се по-освободен. За съжаление един брейк реши първия сет. Той имаше една възможност и я използва. След това играта му тръгна по-добре. Вторият сет отново по същия начин – бърз пробив. От там нещата пак се обърнаха в негова полза. Той започна да играе по-освободено, а аз вкарах малко напрежение. Радвам се, че успях да върна единия пробив и успях да го затрудня. Но не беше достатъчно.

Съжалявам, че не съм в толкова добра форма заради контузията. Не искам да звучи като оправдание. Радвам се, че на моменти бях равностоен. Не бях уморен. Физически съм добре подготвен, остава да наваксам в игровата форма. С всеки мач се чувствам по-добре. Чакам следващия мач на двойки. Да играеш пред родна публика, в такава зала, носи напрежение. Още повече играеш пред български фенове, които нямат възможност да те гледат толкова често. Искам да благодаря на БФТ и Garanti Koza, че ми представиха тази възможност, защото не всеки има такава възможност“, коментира Кузманов.

Той допълни, че има още какво да учи и ще анализира мача си с Хаасе. „Всеки път когато играеш на толкова високо ниво с тенисисти от Топ 100 научаваш много неща. Имаш възможност да сравниш нивото си. Всеки такъв мач е от полза. Ще си взема бележки и ще се опитам да подобря играта си. Сервисът му ме затрудни най-много в този мач. Той рядко падаше под 190-195 км/ч. Особено в тази зала с бързата настилка. Това е неговият стил на игра – той разчита на сервиса, аз разчитам на по-дългите разигравания. Опитах се да го неутрализирам, но той сервираше доста добре. Явно ще трябва да подобря ретура си и ще работя здраво върху това нещо“, сподели Мико.

Попитан има ли допълнително напрежение върху българските тенисисти заради успехите на Григор Димитров, пловдивчанинът отговори: „Със сигурност Григор вдига много летвата. Това е радостно за всички нас. За всички тенисисти след него. Защото това вдига конкуренцията, а само когато има конкуренция и добри играчи можеш да вървиш напред. Очакванията от нас са по-големи, но по-хубаво от това няма, защото така се израства.“

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини