Студът повишава болките в ставите



07-02-2017 17:40 | Станко Димов

Макар че сме на прага на пролетта и чакаме с нетърпение нейното идване, студът все още не иска да ни напуска. Ниските температури, като че ли се изострят и всичките ни сетива и цялото ни тяло търси синхрон с природата. Организмът ни има способността да реагира на всяка малка промяна около нас. Въпреки факта, че се намираме в една непрекъсната цикличност и тялото ни има памет, все пак всяка смяна на сезона търпи определени физиологични трансформации в организма. За съжаление най-често ставите са тези, които първи реагират на климатичните условия. Зимата носи със себе си по-чести болки и оплаквания, а идването на пролетта се бави. И всичко това има своето логично обяснение.

Според някои проучвания, времето няма отношение към изострянето на болката при артрит, например. Просто хората, търсейки причината, грешно асоциирали болката си с метеорологичните условия. По-късно обаче учени от университета в Пенсилвания, установили, че действително съществува връзка между повишената артритна болка и условията на средата. Влиянието на времето върху ставната болка се дължи на резки промени в атмосферното налягане и влажността. Студеното време засилва спазъма на мускулите и сковаността на ставите. Костите и мускулите имат различна плътност в различните си области, не реагират еднакво на промените, което води до нееднакви контракции и усещане за болка при промяна на налягането, която се усеща в ставите и мускулите. Студът може да влоши и съществуващо хронично ставно заболяване или, когато излагането на студ провокира инфекциозно заболяване (вирусно или бактериално), чието развитие може да се развие в болки по ставите.

За щастие, има редица натурални продукти, които значително могат да облекчат и да предотвратят тези неразположения. Най-подходящи са тези, съдържащи глюкозамин, тъй като той е естествена съставка на ставите. Глюкозаминът възпира действието на ензимите, разграждащи хрущялната тъкан. По принцип, глюкозаминът се извлича от черупки на морски животни. Той, обаче, не може да бъде употребяван от хора, алергични към морски продукти, както и от вегетарианци и постещи. Но след направения успешен опит в САЩ за извличане на глюкозамин от зърна на житни растения, става възможна употребата му от повече хора. Растителен глюкозамин се съдържа в продукта Flexen!
Друга подходяща билка, пряко влияеща върху артрозното възпаление е Босвелията или така нареченият Индийски тамян. Още през 1970 г. немски учени откриват, че тя има терапевтичен ефект, близък до този на нестероидните противовъзпалителни средства, съдържащи ибупрофен и ацетилсалицилова киселина.



Произхождащ от Азия, Джинджифилът има дълга история като традиционно противовъзпалително средство. Съвременни изследвания показват, че Джинджифилът има противовъзпалителен, съдоразширяващ и антитромботичен ефект. Екстрактът от Джинджифила подобрява кръвообращението и подвижността. Действа и болкоуспокоително.

Продуктът ForFlex, от серията Botanic, съчетава трите  съставки (Растителен глюкозамин, Босвелия Серата и Джинджифил), предоставящи на организма от една страна основен градивен елемент за ставите, а от друга – мощни противовъзпалителни и болкоуспокоителни средства, които са лишени при действието си от нежеланите странични ефекти на повечето нестероидни противовъзпалителени медикаменти. Продуктът не съдържа животински продукти, оцветители и консерванти! Можете да намерите в аптеките.

Повече информация можете да намерите ТУК.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини