Братска война класира Ноле на осминафинал



19-01-2011 13:38 | Станко Димов

Сърбинът Новак Джокович се класира за III-ия кръг на Australian Open. Шампионът от 2008-ма година победи трудно с 3:1 сета хърватина Иван Додиг - 7:5, 6:7 (8), 6:0, 6:2 в мач, който предложи отличен тенис. В спор за място на 1/8-финал световният номер 3 ще срещне добрия си приятел Виктор Троицки.


Двубоят започна изключително равностойно, като двамата се хвърлиха в люта битка за всяка точка. Додиг впечатли със старанието си и игра като равен с равен с именития си съперник. Един късен пробив на Джокович обаче се оказа решаващ и сърбинът се поведе в резултата.


През втората част нищо на корта не се промени - отново много битка, много раздаване и тичане по всяка педя на корта. Ноле отново първи проби и при 5:4 сервираше за 2:0. В този момент обаче Додиг бе безгрешен и изравни резултата.

 

В неизбежния тайбрек хърватинът надмина себе си. Ударите му бяха премерени до сантиметър и след 10:8 точки, Додиг изравни резултата в сетовете.


Всичко за хърватина свърши някъде тук. В началото на третия сет Джокович проби, а силите на балканския му противник свършиха. До края на среща сърбинът бе безпогрешен и гарантира мястото си в следващата фаза. 


"Не съм доволен от играта си в първите два сета. Важно беше, че се стигна до здрава битка на корта. Този турнир е в две седмици и е необходимо да навлезеш във форма през втората седмица," коментира Джокович.

"Троицки демонстрира отличен тенис и в края на миналата година спечели първата си титла. Сега игра финал в Сидни. Прекрасно се познаваме. Израстнахме заедно и е неприятно, че се срещаме толкова рано в турнира," съжали Новак.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини