Бивш треньор на Григор ще връща Фонини в елита



02-02-2017 22:38 | Станко Димов

Фабио Фонини има високи амбиции за сезон 2017. В края на миналата година италианецът назначи за свой треньор Франко Давин, който до лятото бе в екипа на Григор Димитров. Фонини не крие, че очаква да оформи страхотен дует с аржентинеца и скоро да се доближи до Топ 10.

„Назначаването на Франко (в моя екип) е вълнуващ залог. С Хосе (Перлас) бяхме на мнение, че имам нужда от нещо ново. Не, че не вярвам в него, тъй като той е един от най-добрите в света. Избрах Франко, защото го познавам и знам, че той е тренирал много добри играчи. Например Гастон (Гаудио). Надяваме се, че ще постигнем значими неща. Определено искам да се доближа до Топ 10, ако не исках, нямаше да избера Франко за мой треньор”, коментира Фонини.

През май италианецът трябва да стане баща, след като съпругата му Флавия Пенета е бременна от няколко месеца. Фонини обаче е категоричен, че вълнуващите събития в личния му живот няма да повлияят на професионалния. „Това е част от живота. Преди всичко сме хора и аз искам да се наслаждавам на живота ми извън тениса. Вече се ожених, сега очакваме дете, но тенисът ще продължи да ми бъде приоритет, точно както и животът извън него”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини