Джокович: Не съм изненадан от формата на Федерер



01-02-2017 14:35 | Станко Димов

На пресконференция преди двубоя за Купа „Дейвис” срещу Русия, световният №2 Новак Джокович сподели мнението си за финала на Australian Open между Роджър Федерер и Рафаел Надал. Сърбинът сподели, че не е останал изненадан от страхотната форма, която демонстрира Федерер след завръщането си на корта.

„Не съм изненадан от триумфа на Федерер, защото когато той е здрав всички очакваме да играе на високо ниво. Той отсъстваше заради контузия 6 месеца, но се завърна свеж и във форма. Показа невероятен тенис и мога само да го поздравя. Финалът с Надал беше едно от най-знаменитите спортни събития за годината. Тяхното съперничество е историческо. Надал също игра страхотно. Двамата показаха, че са големи шампиони на и извън корта”, коментира Джокович, който в Мелбърн записа изненадваща загуба от Денис Истомин във втори кръг.  

Ноле също каза, че се радва, че ще играе за Купа „Дейвис” и това бил важен турнир. „Радвам се, че отново се събрахме с тези момчета (в отбора), с които сме близки приятели. Атмосферата винаги е специална когато сме заедно. Русия има млад и мотивиран отбор и в никакъв случай не трябва да ги подценяваме. Никога досега не съм играл в Ниш, но съм чувал, че атмосферата е невероятна. Нямам търпение двубоите да започнат”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини