Дел Потро: Благодаря на Федерер и Надал за подкрепата



18-01-2011 20:55 | Николай Драгиев

Шампионът от US Open 2009 Хуан Мартин дел Потро остана доволен от победата си на старта на Australian Open. Той надви с 3:0 сета Дуди Села. Аржентинецът призна, че е далеч от състояние, което да го изведе до титлата, но той ще продължава да работи, за да се върне в топ 10.

"Радвам се, че въобще съм тук. Имам нужда от едно нещо - това е време. Работя наистина здраво - и на корта, и над физиката си. Предстои ми дълъг път, при това не само като изкачване в ранглистата. Пак повтарям - имам нужда от врме, от мачове, от сетове, от часова на корта. Тогава бъдещето ми ще бъде по-добро," коментира Дел Потро.

Двуметровият гигант призна, че е усетил подкрепа дори и от най-големите си опоненти преди травмата - Роджър Федерер и Рафаел Надал. "Най-добрите ми приятели са в Тандил. Не ми пука дали Федерер ми е пратил 10 съобщения, а Надал две. Звъняха ми, пращаха ми мейли, всичко. Важното е, че те не ме забравиха и мислят за мен. Искам да им благодаря. Искам и да ги поздравя, защото това което те правят за тениса и феновете, е невероятно."

"Знам как се печелят важните мачове. За мен няма значение срещу кого играя в момента. Всичко зависи от моята игра, от моята психика. Работя, за да мога един ден отново да побеждавам Рафа и Роджър на големите турнири.

"Аз спечелих титла от Шлема, Джокович също. Може би Мъри, Новак и Сьодерлинг също имат играта да победят Федерер и Надал," сподели още Дел Потро, който ще играе с Маркос Багдатис във втори кръг.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини