Сафина счупи още един рекорд, Ким й се извини



18-01-2011 18:15 | Станко Димов

Черната серия за Динара Сафина няма край. Тази сутрин рускинята бе разбита с 0-6, 0-6 от Ким Клайстерс в мача между двете от първия кръг на Australian Open. Резилът се оказа, че има и историческо значение, а самата Сафина подобри свой антирекорд.


Преди две години рускинята загуби на полуфинал на Уимбълдън с  6-1, 6-0 от Винъс Уилямс. Мачът влезе в историята като най-голямата загуба на действаща водачка в ранглистата.


Днешното поражение пък влиза в историята като единственият случай, в който състезателка, оглавявала ранглистата не печели дори гейм. След мача своите искрени съжаление за резултата даде и победителката Ким Клайстерс.


"Чувствам се зле. Когато резултатът стана 5-0 във втория сет тя нанесе няколко страхотни удара от бекхенд, които намериха линията. Казахг си: Да, това е твоята игра. Когато Динара не е на корта срещу мен винаги съм я подкрепяля. Това обаче не значи, че няма да играя на 100% срещу нея и следващия път, когато се видим", коментира Клайстерс.


"Мисля, че всичко е въпрос на увереност. Тя е била номер 1 в света, а това не става само с късмет", каза още Ким.


Очаквано рускинята не бе особено разговорлива след резила. "Нямах идея как да спечеля една точка. Нямаше начин, по който да я изненадам. Опитвах се да измисля нещо, но така и не открих отговор", сподели Сафина, която миналата седмица на турнира в Хобарт загуби в първи кръг от Марион Бартоли с 6-0, 6-1.


"Да, определено такива загуби болят, но какво мога да направя? Първо имам нужда на открия причината, поради която нещата не се получават. Понякога може да стоиш и по 5 часа да си свъсваш задника от тренировки, но и това да не даде резултат", отрони Сафина.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини