Федерер: Следя кариерата на Григор отдавна



26-01-2017 14:08 | Станко Димов

Роджър Федерер се класира за своя шести финал на Australian Open, след като победи  3:2 сета Стан Вавринка, в отделните части 7:5, 6:3, 1:6, 4:6, 6:3 след малко повече от 3 часа игра на „Род Лейвър Арина”.

Минутки след успеха Федерер бе попитан за Григор Димитров и Рафаел Надал, които в събота ще определят съперника му във финала.

„Григор Димитров се представя чудесно от началото на сезона. Той има завършен стил на игра, натрупа доста победи срещу топ играчи и в момента е изпълнен с увереност. Следя кариерата му отдавна. През последните 2 години той имаше някои проблеми, но сега отново играе страхотен тенис. Със сигурност няма да ми бъде лесно срещу него”, коментира Федерер.

Швейцарецът каза добри думи и за Рафа Надал: „С него сме играли толкова много пъти. Имаме коренно различен стил на игра. Мога да кажа, че аз съм един от най-големите му фенове. Ще бъде приятно, ако отново играя с него”.

Ексклузивно интервю с Григор Димитров можете да прочетете в новия брой на сп. "Спринт", който вече е на пазара в цялата страна.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини