Надал стигна до мач с Григор



25-01-2017 13:48 | Tennis24.bg

Рафаел Надал е последният участник в Голямата четворка на Откритото първенство на Австралия. Шампионът от 2009 г. стигна до полуфинал с българина Григор Димитров след като спечели чисто с 3:0 сета срещу Милош Раонич, в отделните части 6:4, 7:6 (7), 6:4 в последния мач на „Род Лейвър Арена“ за вечерта. 14-кратният шампион от Големия шлем ще играе своя пети полуфинал в Мелбърн.

 

За Раонич, който във втория сет показа, че има здравословни проблеми и потърси лекарска помощ в съблекалнята си, пък отпадането е крачка назад, след като миналата година отпадна в полуфиналите.

 

Двамата тенисисти като че ли започнаха мача в режим проучване, което продължи до 3:3. Раонич демонстрира основните си оръжия – силен сервис и форхенд, а Рафа отвръщаше с перфектен ретур и игра от основната линия. В седмия гейм Рафа нанесе първия си удар с няколко великолепни минаващи удара и направи първия пробив в мача. Това му стигна да спечели сета.

 

Равенството на корта се запази във втория сет, като Рафа спаси три точки за пробив при 5:5 и накрая надделя в тайбрека. Раонич има за какво да съжалява, тъй като пропусна общо 6 сетбола, 3 от които в тайбрека. В единия случай Раонич имаше и сервис на своя страна, но допусна двойна грешка.

Третият сет започна по начина, по който приключи предният – двамата печелеха подаванията си. Но статуквото се задържа до десетия гейм, когато умореният Раонич показа, че има проблеми с и без това по-слабия си бекхенд и движението по корта.

 

В петък Надал ще се бори срещу намиращия се под пара Григор Димитров, докато в другия, изцяло швейцарски полуфинал ще се изправят Роджър Федерер и Стан Вавринка.

 

До този момент Григор и Надал са играли 8 пъти, като испанецът убедително има предимство със 7:1. Последната им среща обаче бе спечелена от българина – 6:2, 6:4 в Пекин, миналата година.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини