Родик влиза в Залата на славата



24-01-2017 13:14 | Tennis24.bg

Бившият номер 1 в света Анди Родик ще бъде удостоен с най-високата чест в тениса – приемане в Международната тенис зала на славата.


„Това наистина е огромна чест за мен. Обичам този спорт и бях щастлив да съм част от него. Развълнуван съм да разбера, че присъствието ми в този спорт ще остане за винаги в историята му. Невероятно съм трогнат от тази чест. Нямам търпение да дойде юли и церемонията в Нюпорт“, каза Родик.


Освен, че е бивш номер 1 в света за 13 седмици и завършва 2003 г. на върха, той има титли от US Open, пет турнира от ATP World Tour Masters 1000. Родик е бил в Топ 10 в света девет поредни години – от 2002 до 2010, а 187 седмици – в Топ 5. Печели трофея в родния турнир от Големия шлем през 2003 г., като надиграва на финала Хуан Карлос Фереро. Стигал е още веднъж до мача за титлата във Флашинг Медоуз, както и три пъти до финал на Уимбълдън.


Роденият в Небраска тенисист е участник в американския отбор за Купа „Дейвис“ 10 години, а през 2007 г. е в основата на успеха за победата над Русия и 32-тата титла на САЩ от първенството.


Още като тийнейджър основава своя фондация, което подпомага образованието на деца извън класните стаи с програми по изкуства, спорт и занаяти. След оттеглянето си от професионалния тенис, остава близо до кортовете, като се включва в сериите WorldTeam Tennis. Бил е и коментатор на „Фокс Спортс“ и ВВС.


Клас 2017 в Залата на славата включва още бившата номер 1 при жените белгийката Ким Клайстерс, както и четирикратната медалистка от Параолимпийски игри Моник Калкман ван ден Бош.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини