Надал продължава без игра, Томич също блесна



18-01-2011 04:46 | Николай Драгиев

Рафаел Надал стартира не по най-добрия начин Australian Open 2011. В преследването на така наречения "Рафа Шлем", испанецът продължава напред след 6:0, 5:0 и отказване на неговия съперник Маркош Даниел (Бразилия), който имаше проблеми в бедрото. Следващият опонент на Надал ще бъде Раян Суитинг, който се справи с лекота с Даниел Химено-Травер.

"Мачът" продължи 45 минути и в него Даниел спечели две точки за цялото време, а останалите 10 в актива му, дойдоха след непредизвикани грешки на Надал. Въпреки проблемите си още в първия сет бразилецът опита да се бори в началото на втората част, но опитите му не дадоха резултат.

Логично Надал не бе особено щастлив от тази победа. "Ужасно е да не можеш да доиграеш свой мач. Така бях и аз през миналата година срещу Анди Мъри. Дано той бързо се оправи," коментира Надал.

Попитан от Джим Къриър, който му взе интервю след срещата, кое му е по-ценно - световната титла на футбол за Испания или трофея му от US Open. "Беше невероятно чувство Испания да стане световен шампион. Наистина емоционален момент. Радвам се, че успях на живо да гледам финалния мач," заяви Надал.

В същото време Бърнард Томич за пореден път премина първи кръг на Australian Open. Той надигра №44 в света Жереми Шарди с 6:3, 6:2, 7:6 за по-малко от два часа игра.

199-ият в света се оказа доста по-добър от нервния французин, който сипеше непредизвикани грешки през цялото време.

В следващия кръг Томич ще играе с Фелисиано Лопес, който победи Алехандро Файа с 6:3, 7:6, 6:3. Победителят от този мач пък чака в трети кръг световния номер 1 Рафаел Надал.

Така един от големите таланти Бърнард Томич има добри шансове да излезе и да "свери часовника" си със световния номер 1.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини