Тийм и Гофен се срещат на осминафинал в Мелбърн



Тийм и Гофен се срещат на осминафинал в Мелбърн
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
21-01-2017 10:25 | Любомир Тодоров

Две от големите звезди на започващия на 5 февруари София Оупън - Доминик Тийм и Давид Гофен, си уредиха среща на осминафиналите на Australian Open в понеделник.

Осмият поставен Тийм се наложи над Беноа Пер от Франция с 6:1, 4:6, 6:4, 6:4 в приятен за гледане двубой, за да стане първият австриец, стигнал до тази фаза в Мелбърн след Юрген Мелцер през 2011 година.

Доминик взе откриващия сет само за 23 минути, но брадатият Пер изравни частите след късен пробив. Французинът продължи серията си и направи брейк в началото на третия сет, но от този момент Тийм пое инициативата и спечели частта. Същото се повтори и заключителния сет, където 23-годишният Доминатор губеше с 2:4, но взе оставащите четири гейма, за да затвори мача.

"Имах много добър старт. Той все едно не беше на корта в началото на мача. Но след това Беноа заигра много по-добре, което очаквах, но все пак бях затруднен. Може да се каже, че имах и малко късмет, за да спечеля последните два сета", коментира Тийм.

Белгиецът Давид Гофен, №11 в схемата, се справи неочаквано лесно с хърватския великан Иво Карлович и го победи с 6:3, 6:2, 6:4 за по-малко от час и половина. Гофен оцеля на канонадата на д-р Иво, който постигна 25 аса, но не успя да стигне до точка за пробив в цялата среща, докато 26-годишният му опонент направи четири.

"С Давид сме много добри приятели. Играли сме някои много важни и хубави мачове в миналото. Надявам се, че ще направим още един. Бих казал, че и двамата имаме добри шансове да стигнем до четвъртфиналите", заяви Доминик по отношение на съперника си.

Двамата са изиграли седем двубоя до момента като Гофен е спечелил четири от тях. За последно те се срещнаха на четвъртфиналите на "Ролан Гарос" през юни 2016 г., когато австриецът се наложи в 4 сета. Доминик и Давид играха и миналия сезон на Откритото първенство на Австралия, само че в трети кръг. Белгиецът спечели тогава с 6:1, 3:6, 7:6(2), 7:5.
Goffin

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини